Во секое време можете да нарачате Хунза Масло на нашиот телефонски број: +389 075 404 091 +389 071 950 555 hunzaoil@gmail.com

Во Хунза го Викаат Хани-Е-Дел

(Сончеви Капки)

 

Сончевите капки, односно маслото од семка од хималајска кајсија,се смета за најголемото богатство кај народот од малото Кралство Хунза.  Луѓето во Хунза го користат ова масло секојдневно, во исхраната. Го даваат и на бебињата навечер,пред спиење, за убав сон и ги масираат после капење.

Жените го користат и како козметичко средство, нанесувајки го секојдневно на кожата, па можеби заради тоа на нивните лица не се препознаваат годините… Совршено се впива, не оставајки масни траги. Еднаш неделно го нанесуваат на косата, па таа станува густа, сјајна и цврста.

98%

чист екстракт од семка од кајсија

100%

од органско потекло

100%

рачна преработка

Општи информации

Произведено од хималајски кајсии кои никогаш не виделе хемиски препарати, од семките рачно истолчени камен на камен, исцедени од рацете на жените во Хунза, ова масло досега не дошло во допир со никаков метал. Заради овие карактеристики ХУНЗА МАСЛОТО ОД СЕМКА ОД КАЈСИЈА е оригинален продукт, рачно произведен, што го прави уникатен и единствен, неспоредлив според квалитетот со се што се нуди на пазарот од овој тип масла.

Кај Хунзите кои меѓу другото се единственото, бескласно општество на светот, статусот на семејствата се мери според тоа колку стебла кајсии имаат во дворот. До пред некоја деценија, кајсиите биле основното платежно средство во тоа хималајско Кралство. Маслото од кајсиите го употребуваат во секојдневната исхрана, жените го користат како единствен козметички препарат нанесувајќи го на лицето. Го нанесуваат на својата коса против опаѓање, за згуснување и сјај на косата.

Зошто Хунза масло?

Зошто ова масло содржи огромен процент на природно создаден Б-17 во својот состав.
Зошто ова е единственото и оригинално хунза масло, со кралски квалитет – затоа што направено од најубавите семки, внимателно одбирани и сушени, и од нив исцедени златните капки што ги сметаат за дар од бога и храна на хималајските богови.

Рецептурата да се создадат овие драгоцени капки е древна и непроменета со векови во кралството на хунзите.

Состав и како се користи

СОСТАВ: – Mасло од горки семки
Хунза маслото е чист екстракт од семка од хималајска кајсија, без никакви додатоци.
Содржина на растителни масти 98,0 %
Густина 880 g/L Киселински број 7.75
Сапонификациски број 180.0
Естерски број 177.0
Пероксиден број 3.8
Јоден број 95.1
Вкупна енергетска вредност 911,00 kcal/100g
Незаситени масни киселини Олеинска 73,45 g/100g Линолна 22.4 g/100g
C14 миристринска 0.33
C16 палмитиска 0.55
C16:1 1.04, C18:0 0.80, C18:3 1.00, C20:0 0.23, C22:0 0.25, ORAC 5354 (μmol TE/g) Фитостероли 2660 ppm Витамин Е 390 ppm Витамин А < 0.1ppm
Витамин B17 ( amygdalin ) – 3000 ppm

 

 

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА

Минимална дневна доза: 2 пати по 10 капки, во лажиче кое не е метално.
Маслото од горки семки го користат возрасните.
Маслото од слатки семки може да го користат доилки, бебиња и деца до 12 годишна возраст.

ЧУВАЊЕ

На температура до 25 C, во добро затворено шише, заштитено од светлина.

Не се познати несакани дејства и алергиски реакции.

Нарачај веднаш!

Бесплатна достава до вашиот дом на телефон:

075 404 091

071 950 555

Контакт

За сите подетални информации и прашања испратете e-mail. Ние секогаш сме во очекување на вашите мислења, предлози, прашања, пофалби или критики. Ние сме секогаш среќни кога ги читаме и одговараме на вашите пораки што е можно поскоро.