November 30, 2015

Зумбула

Нема разболување ако го користите Хунза маслото од семки од кајсија. Ниту пак децата нема да бидат болежливи, ако мајките земаат масло во текот на бременоста. Јас на моите деца, додека растеа, им давав секојдневно по една лажичка масло во млекото. Сега сите пукаат од здравје!

Со маслото од кајсија, ние подготвуваме неколку традиционални јадења: Дирам Пити, Дирам Шуру, Буруз-е-еБарикутс, Мул и многу други. Сакам да кажам, користејќи го секојдневно маслото од семки од кајсии, вие имате моќен сојузник против многу болести, а особено против ракот. Затоа прифатете го овој подарок, испратен од луѓето од Хунза.