November 30, 2015

Хабиби

Јас имам четири деца и сите беа многу нежни кога беа мали. Беше прилично напорно да се израснат и заштитат од болести. Кога ќе се вратеа од училиште, прво што правев е да ги искапам, па да ги измасирам со маслото од кајсија … Можеби затоа, фала му на Господа, моите деца никогаш не биле во болница и не побарале лекарска помош. Мојот најстар син Сафир Нур, кој работи како шерпас по хималајските врвови, доживеа повреда од едно големо парче мраз од некој планински глечер, предводејќи група планинари. Јас го негував дома само со нашето масло и со ништо друго! Сега тој е потполно закрепнат и повторно се искачува по Хималаиве, како порано …

Сакам да ја упатам оваа порака до моите македонски браќа, сестри, синови и ќерки – Хунза маслото од кајсија, ние го сметаме за благослов! Маслото е одговорот за нашето добро здравје и долг живот. Затоа Ви го испраќаме! Да стане дел и од вашите животи.