Во секое време можете да нарачате Хунза Масло на нашиот телефонски број: +389 075 404 091 +389 071 950 555 hunzaoil@gmail.com

Хунзите рекоа за маслото

Гулам Раза

Драги деца мои, јас ќе ви ја раскажам мојата лична приказна за Хунза маслото. Служев во пакистанската војска во едни минати времиња. Мојот одред беше поставен во високите Хималаи, кои се прекриени со вечен лед и снег во текот на целата година. Температурата беше околу -30 степени неколку дена по ред … Измрзнавме. Почнаа ужасни болки во колената и во зглобовите. Ние едноставно не бевме опремени за такви услови, толку долго време … Потоа посетив многу болници долу по градовите и примив многу медицински лекови што ми ги даваа лекарите, но се беше бадијала, ниеден третман не ми помогна. Тогаш се вратив дома, во Хунза и почнав д аго користам маслото од семки од кајсии. Секој ден нанесував на болните места по неколку капки и со масирање, го втријував во кожата. Тоа стана моја редовна постапка и ритуал. По некое време, фала му на Господа, болките почнаа малку по малку да се губат и потполно исчезнаа … Оттогаш поминаа веќе долги години, но болката во колената и зглобовите не се врати никогаш повеќе! Затоа им порачувам на нашите Македонци да го употребуваат колку сакаат, бидејќи употребата на Хунза маслото нема несакани ефекти.

Зумбула

Нема разболување ако го користите Хунза маслото од семки од кајсија. Ниту пак децата нема да бидат болежливи, ако мајките земаат масло во текот на бременоста. Јас на моите деца, додека растеа, им давав секојдневно по една лажичка масло во млекото. Сега сите пукаат од здравје!

Со маслото од кајсија, ние подготвуваме неколку традиционални јадења: Дирам Пити, Дирам Шуру, Буруз-е-е Барикутс, Мул и многу други. Сакам да кажам, користејќи го секојдневно маслото од семки од кајсии, вие имате моќен сојузник против многу болести, а особено против ракот. Затоа прифатете го овој подарок, испратен од луѓето од Хунза.

Ајнулах

Една од најдобрите работи кога го употребувате маслото од кајсија е тоа што никогаш нема да ви треба лекар! Јас имам 82 години и никогаш не сум бил на лекар, а маслото го користам целиот свој живот. Има и други моќни плодови кои даваат сила, но ниеден не е како ова масло. Сите што го пробале – знаат.

Тој дар ви ги испраќаме во Македонија, со многу љубов и молитва за здравје! Ние Хунзите ретко се разболуваме, бидејќи го користиме секојдневно. Сметаме дека е ДАР од природата, а ние го правиме на истиот начин со векови …

Хабиби

Јас имам четири деца и сите беа многу нежни кога беа мали. Беше прилично напорно да се израснат и заштитат од болести. Кога ќе се вратеа од училиште, прво што правев е да ги искапам, па да ги измасирам со маслото од кајсија … Можеби затоа, фала му на Господа, моите деца никогаш не биле во болница и не побарале лекарска помош. Мојот најстар син Сафир Нур, кој работи како шерпас по хималајските врвови, доживеа повреда од едно големо парче мраз од некој планински глечер, предводејќи група планинари. Јас го негував дома само со нашето масло и со ништо друго! Сега тој е потполно закрепнат и повторно се искачува по Хималаиве, како порано …

Сакам да ја упатам оваа порака до моите македонски браќа, сестри, синови и ќерки – Хунза маслото од кајсија, ние го сметаме за благослов! Маслото е одговорот за нашето добро здравје и долг живот. Затоа Ви го испраќаме! Да стане дел и од вашите животи.

Контакт

За сите подетални информации и прашања испратете e-mail. Ние секогаш сме во очекување на вашите мислења, предлози, прашања, пофалби или критики. Ние сме секогаш среќни кога ги читаме и одговараме на вашите пораки што е можно поскоро.