November 23, 2015

Состав и како се користи

 

Состав:

Маслото содржи: витамин В17, витамини од групата Б, витамини А и Е, линолна и други есенцијални масни киселини.

 

Како да се користи:

За Возрасни:

Препорачливо: наутро и навечер пред заспивање се зема 7-10 капки во дрвена или пластична лажичка.

За деца:

Препорачливо> навечер по 5-6 капки во дрвена или пластична лажичка во млеко за мирен сон.

 

Apricot-oil-Pictures

Масло од горки семки: Го употребуваат само возрасни, со строго придржување кон упатството за дозирање, односно 7-10 капки наутро по будење. Во случај на дијагностицирано малигно заболување, се препорачува засилено дозирање од 10 капки наутро и уште толку напладне. Може да се зема во исто време со хемотерапија или зрачење. Вечерната доза и во двата случаи е од маслото од слатки семки.

Масло од слатки семки: Трудници, доилки, бебиња и деца до 12 години го употребуваат само маслото од слатките семки од кајсија. Кај ова масло нема ограничување на дозирањето, се зема кога сакате и колку сакате, а истото е идеално за козметички намери и хидратација и на бебешка и на возрасна кожа.

 

 Не се познати несакани дејства и алергиски реакции.