November 23, 2015

Зошто Хунза масло ?

Хунза масло содржи огромен процент на природно создаден Б-17 во својот состав. Б-17 го нарекуваат уште и Амагдалин или Лаетрил, а од она што досега е познато токму тоа е најмоќниот сојузник во борбата против карциномите!

DREVNATAJNA

Нашето тело постојано создава карценогени клетки кои во нормални услови веднаш се уништуваат од нашиот имунолошки систем. Но во случај на голем стрес, исцрпеност или слабост размножувањето на овие клетки е преголемо за да биде совладано од имунолошкиот систем. Тогаш е потребен Б-17. Тој веднаш застанува на страната на човечкиот имунитет и директно ги напаѓа клетките на канцерот! Една молекула на Б-17 е составена од две единици шеќер, една единица бензалдехит и една единица природно создаден цијанид, сместен и заклучен меѓу споменатите три атома. Ако во организмот нема канцерогена клетка, овој затворен цијанид не се отклучува воопшто и е потполно безопасен за човековиот организам. Него може да го отклучи само ензим што го лачи, канцерогена клетка и само во допир со тој ензим се случува реакција која го ослободува најголемиот познат борец против малигните клетки! Познато е дека малигните клетки сакаат шеќер и затоа веднаш се лепат за двете единици на шеќер содржани во Б-17 незнаејќи дека во овој случај шеќерот со себе носи и моќен убиец, кој во целост ги уништува. Затоа со право се вели дека маслото од семка од кајсија е најмоќниот сојузник во борба против ракот … а притоа лесно достапен и создаден од природата.

nhgjhgjg

Освен како превенција од тумори, Хунза масло се употребува и против симптомите на астма, а со антивоспалителните бенефиции можат да се третираат и сериозни кожни болести како што се: егземите, дерматитисите и акните. Ова масло се користи и за хранење на сува и повозрасна кожа, го спречува губењето и ги јакне фоликулите на косата. Покрај најголемиот процент на Б-17 и сите други Б витамини, Хунза маслото од семка од кајсија е богато и со други природни витамини ( особено А и Е ), линолна и други есенцијални масни киселини, минерали и други природни создадени хранливи елементи и се третира како еден од најмоќните природни АНТИОКСИДАНСИ на денешницата.

 

Чудесно е заради фактот што совршено се апсорбира во кожата и не остава масни траги, не предизвикува алергиски реакции дури и на најчуствителната кожа ( затоа Хунза масло, често е база за многу бебешки препарати ).